Tipsa oss!

Tipsa oss om något som du anser att alla borde få se!

McLaren producerar homage till Can-Am – En riktigt snygg sportkärra

Canadian-American Challenge Cup eller kort och gott Can-Am, var en motorserie som löpte mellan 1966-1974 och 1977-1986. Den grundades för sportbilar av typen Formel Libre och Grupp 7,  med extremt fria regler utan krav på bland annat motorstorlek och särskild aerodynamisk utformning. Det lockade en rad ambitiösa biltillverkare som Lola, Chaparral Cars, Porsche och nystartade McLaren. Just McLaren vann serien fem år i rad, 1967-1971, tack vare sin M6a-bil. Två av vinsterna satt självaste Bruce McLaren bakom ratten.

Inför 50-års jubileet har McLaren tagit fram en specialmodell i Can-Am känsla, en omarbetad 650S Spider. Bilen är riktigt snyggt lackat och till största delen konstruerad i kolfiber. Ekrarna ska påminna om 60-talets tävlingsmodell och hjulbultarna är av titan.

Motorn är en dubbelturbo-V8 på 4,8 liter som levererar 650 hästkrafter, 678 newtonmeter och gör 0-100 på 3,0 sekunder med en toppfart på 328 km/h. Färgvalen är förutom Mars Red, Papaya Spark (orange) och Onyx Black. 50 exemplar kommer släppas för dryga 3,2 miljoner kronor. Skynda till butik!

mclaren

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar