Tipsa oss!

Tipsa oss om något som du anser att alla borde få se!

Garmins nya löparklockor – Lite smartare

1483481916470724681

Det är svårt för Garmin att hålla sig i matchen när alla teknikjättar ger sig in i klockbranschen, men de har fortfarande en hard-core löparaura som lockar de mest avancerade kunderna. Vad som varit kass i senaste modellerna är fortfarande lika kass, däremot har de adderat sköna nyheter. Garmins nya modeller heter Forerunner 230, 235 och Forrunner 600. De två första i billigare segmentet.

235 använder en optisk sensor för att övervaka din puls medan 230 behöver kopplas till ett pulsarmband (så 2014!). Förutom sensorn är de ganska jämlika. De kan paras med din telefon för att kommunicera träningsdata och smartwatch-funktioner. Dessutom har de en GPS oberoende av mobilen. Största nyheten är den 44% större skärmen med högupplösta, levande färger som gör det enklare att läsa när du skelar av utmattning.

När det kommer till Forerunner 600-serien blir det däremot riktigt intressant. Den har nämligen en VO2 Max Estimation-funktion. Den mäter hur effektivt din kropp tar upp syre, vilket är otroligt viktigt i uthållighetssporter. Traditionell mätning brukar involvera syreutrustning och att kuta sig medvetslös på ett springband – nu kan du göra det i skogen istället, där ingen hittar dig!

Garmin-klockorna kommer dessutom utvärdera hur mycket vila du behöver för att uppnå bäst förmåga, genom att analysera ålder, hastighet, syreupptagning, puls och sträcka. Liknande algoritmer finns redan i andra klockor, men det är coolt för det!

Ut och spring med er.

1483481916542322761

Källa: