Tipsa oss!

Tipsa oss om något som du anser att alla borde få se!

NASA bygger tidernas största rymdraket Designad för långdistans

sls-70mt-dac3-orange-night-prelaunch-uhr2

SLS är USA:s första långdistansraket avsedd för mänsklig trasport sedan Apollos månraket Satrun V. Raketen har just genomgått rigorös designgranskning och nu fått OK för att påbörja byggnationen. Det innebär att alla tekniska specifikationer håller i simulationer och test. Jungfrufärden kommer ske redan 2018 från Kennedy Space Center i Florida.

 

SLS är den kraftigaste raketen hittills i historien och kommer transportera jordlingar djupare ut i rymden är någonsin tidigare. Planer ligger bland annat på att besöka månen, astreoider och slutligen den röda planeten – Mars. Det har varit en tung utmaning men nu är människan redo för permanent vistelse i ”deep space”, det menar Bill Hill på NASA utvecklingsdivision.

screen shot 2015-06-10 at 9.13.51 am