Tipsa oss!

Tipsa oss om något som du anser att alla borde få se!

Whiskeyglasen för den exceptionellt kräsna

Skärmavbild 2015-11-03 kl. 18.31.18

Många av oss gillar whiskey och flera av er kan saken bättre än andra. Precis som med öl, vin och annan finsprit finns det många rätt och fel i hur man avnjuter drycken. För whiskey handlar mycket om att ”smaka” med näsan innan vätskan träffar dina läppar. Därför finns så kallade Snifferglas som koncentrerar aromerna för att ge dig en intensiv och informationsrik upplevelse. Men Sniffers är smala i toppen vilket gör dem någon obkväma att dricka ur och du måste böja huvudet långt bak. Andra klassiska glas, de med större botten, kan vara lekfulla till designen, trevligare att hålla och lättare att dricka ur – men aromerna försvinner ut i luften mycket snabbare. Av den anledningen finns det, som inom alla teman, ett kickstarterprojekt som ska göra dig helt nöjd för en gång skull.

Norlan Whiskey Glass är namnet på en vetenskapligt framtagen glaskonstruktion som kittlar alla dina sinnen och ser snyggt ut samtidigt. Genom att sammanföra datoriserad vätskedynamik med intelligent design har man tagit fram ett glas som tar både aromatik och socialpsykologi i beaktande. Videon på hur det hela gifter sig ser du här:

Norlan Whiskey Glass har bara funnits på Kickstarter i lite mer än ett dygn men har redan hunnit få ihop mer än vad de behöver 132.000 dollar av målet på 75.000 dollar. Om du beställer ett par glas nu så kommer du få dem för 68 dollar styck, kontra 96 dollar när de eventuellt hamnar i butik. Vill du stödja kampanjen och dricka som en riktig whiskeynörd så gör du det här.