Tipsa oss!

Tipsa oss om något som du anser att alla borde få se!

IS barrikaderar Raqqa inför internationell invasion

web-raqqa-syria-isis-ap

IS rapporteras ha stängt av internetkommunikationer, utökat rekryteringsinsatserna och börjat bygga ett nätverk av tunnlar och bunkrar i anslutning till sitt starka fäste i staden Raqqa. Terrorgruppen inväntar en massiv militärinsats mot den syriska staden efter de senaste händelserna i Europa.

Frankrike har fördubblat sina flygräder mot Raqqa efter attentaten i Paris och Storbritannien förbereder en omfattande anti-terrorstrategi. På marken har kurdiska och andra rebellgrupper som stöds av USA samlats i norr om staden. Målet för den koalition av militärmakter som IS samlat på sig förväntas vara hjärtat av organisationen som befinner sig i den Syriska staden.

Rebellgrupperna har gjort framsteg den senaste tiden och har bland annat kapat supportlinjerna mellan Raqqa och IS kommandocenter i Mosul, Irak. Terrorgruppens försvar tycks vara att slå om från offensiv till försvar genom att gräva ned sig.Skärmavbild 2015-11-23 kl. 15.29.39

Informationen kommer från rebellgruppen Raqqa is Being Slaughtered Silently (RBSS) som befinner sig inuti staden och är den enda informationskälla inifrån förutom IS egen propaganda. Det rapporterades tidigare i år att IS kräver varje familj inom sina territorium att ge en son inom stridsduglig ålder till terrorgruppen. I Raqqa däremot har man tagit steget längre. RBSS berättar att IS registrerar varje man och pojke över 14 år.

IS ska också ha stängt av internetåtkomsten i Raqqa och jobbar aktivt för att integrera sina styrkor bland befolkningen, genom att bland annat förlägga logement i vanliga lägenheter. På så vis kan de använda civilbefolkningen som en mänsklig sköld vid flyganfall.

Enligt de allierade krävs en marktrupp på 50.000 soldater för att inta, bevara och säkra staden.