Tipsa oss!

Tipsa oss om något som du anser att alla borde få se!

Ryska trupper ska ha landat i Syrien Slåss mot IS på marken

ShowImage

Flera källor uppger idag att Ryska marktrupper har anlänt i Syrien för slå ut IS från ockuperad mark.

Under de senaste 3 månaderna har Ryssland trappat upp offensiven mot Islamiska Staten. Från baser i västra Syrien har flygvapnet utfört otaliga bombräder mot strategiska mål i hela landet samtidigt som flottan inlett operationer från både Svarta havet och Medelhavet.

Putin har länge kungjort att Ryssland inte har några intentioner att komplettera den militära ansträngningen med marktrupper, men nu ska de alltså likväl ha anlänt vilket kan vara ett beslut som tagits i svar på attentaten i Paris och terrordådet mot Flight A321.

Källorna är fåtaliga i nuläget, men rapporter menar att marktrupperna redan säkrat strategiska nyckelpunkter och tvingat IS på reträtt. Inga uppgifter om Ryska förluster har ännu framkommit.

Amerikanska myndigheter har dessutom bekräftat sju ryska T-90 pansarvagnar nära flygfältet i Latakia, en strategiskt viktig plats för president Assad. Fler T-90 förväntas komplettera de aktuella marktrupperna.

Om rapporten stämmer kan den militära närvaron innebära en dramatisk förändring i Rysk utrikespolitik, eller vara tecken på en snabb engångsinsats som svar på senaste tidens terrordåd.

Källa: