Tipsa oss!

Tipsa oss om något som du anser att alla borde få se!

Italien bekämpar terror med kultur

24893-1jgrufr

Italien höjer säkerhetsbudgeten med 1 miljard euro (9,25 miljarder kr) som svar på terrorattentaten i Paris. För varje krona på säkerhet ska de dessutom lägga en krona på kultur som ett bevis på att Italien aldrig låter rädslan komma före ett värdigt liv.

Den italienska premiärministern Matteo Renzi berättar att hälften av den utökade kulturbudgeten ska användas till att rusta upp nedgångna förorter i de största städerna. Dessutom kommer varje 18-åring i hela landet få ett ”kulturkort” värt 4 600 kr som kan användas på museum, teaterföreställningar, arkeologiska fyndplatser med mera. Renzi säger i ett uttalande:

They (IS) want terror, we respond with culture that is stronger than ignorance. We will never change our way of life, our identity, and surrender before them.

Att bekämpa terror med kultur anser många vara den finaste åtgärden hittills.

Stort tack till Jacob för tipset!